Marktupdate: Recordhoogtes, inflatieperikelen en kansen voor beleggers

Marktupdate: Recordhoogtes, inflatieperikelen en kansen voor beleggers

Beste belegger,

De markten hebben weer een opmerkelijke week achter de rug, met de S&P 500 die een nieuw record heeft behaald in New York. Ook andere aandelenbeurzen stegen en obligatie-yields daalden na een zwakker Amerikaans inflatiecijfer, wat beleggers hoop geeft op een mogelijke renteverlaging. De AEX reageerde positief op het meevallende cijfer.

Het kwartaalbericht van ABN Amro blijft echter in slechte aarde vallen bij beleggers, terwijl de cijfers van Midkapper Inpost juist worden omarmd. Ook op de oliefronten zijn er bewegingen gaande. De voorraden ruwe olie in de VS zijn fors gedaald, maar dit resulteerde slechts in een kleine daling van de WTI-olieprijs. Analisten van Citigroup voorspellen zelfs een verdere daling in de prijs van Amerikaanse olie naar rond $74 per vat in het derde kwartaal.

In april daalden de Amerikaanse maandelijkse kerninflatie tot het laagste niveau sinds december vorig jaar, ondanks een grote stijging van de benzineprijzen. Deze daling zal naar verwachting in mei grotendeels worden gecompenseerd. Dit heeft invloed op het vertrouwen in een renteverlaging in juli, waarover de economen van ABN Amro hun mening hebben bijgesteld.

Ook op de markt voor koper zien we opmerkelijke ontwikkelingen, met een nieuwe recordprijs als gevolg van een short squeeze. Deze situatie zorgt voor een stijging van 7% in de prijs van koper. De reactie op het inflatiecijfer was ook merkbaar in de futures van de S&P 500-index, die naar een nieuw record stegen.

Verder hebben we gezien dat de retailprijzen in de VS hun daling achter zich laten, terwijl de yields van obligaties stevig dalen. Dit heeft ook effect op de munten uit opkomende markten, die sterker worden vanwege de minder dan verwachte stijging van de Amerikaanse prijzen.

In deze dynamische marktomstandigheden zijn er dagelijks enorme kansen te vinden, waarvan u als belegger kunt profiteren. Wij blijven deze ontwikkelingen nauwlettend volgen en handelen dagelijks om deze kansen te benutten.

Met vriendelijke groet,

Team Algotraders

Direct aan de slag met AlgoTraders

Ga voor AlgoTraders vanwege onze geavanceerde technologie en deskundige analyses die risico’s minimaliseren en winsten maximaliseren, waardoor u effectiever kunt investeren.