Veelgestelde vragen

Ontdek antwoorden op veelgestelde vragen over onze diensten, operationele inzichten en beleggingsstrategieën op onze Veelgestelde vragen-pagina.

In theorie is dat mogelijk, maar we raden het zeker af. Spreiding is bij beleggen noodzakelijk om het beste rendement te behalen en dat geldt ook voor trading via algoritmes.

Algotraders verkoopt onlineproducten zoals handelssignalen, masterclasses/cursussen. Deze onlineproducten dienen om kennis te verschaffen omtrent de werking en kansen op financiële markt en alle daarbij behorende aspecten. De klant dient te allen tijde met een erkende financiële adviseur mogelijke acties in te schakelen en vragen om hulp bij het uit te voeren van eventuele acties.

Door het gebruik van vooraf ingestelde Profit Protection bij winst en Stop Loss bij verlies.

Met ons voorgeprogrammeerde Profit Protection-systeem zorgen we ervoor dat winsten worden beschermd en tegelijkertijd het resultaat gemaximaliseerd wordt in winstgevende situaties.

Onze Stop Loss-maatregelen zijn ontworpen om verliezen te beperken, maar worden zo ingesteld dat de totale opbrengst wordt geoptimaliseerd in het geval van een verliesgevende transactie. Onze gekozen Profit Protection- en Stop Loss-niveaus worden wekelijks herzien en aangepast waar nodig.

Ja, dat is zeker mogelijk. Onze algoritmes zijn ontworpen om in te spelen op zowel stijgende als dalende marktomstandigheden. Ze maken gebruik van verschillende financiële instrumenten, waaronder futures, opties, CFD’s (Contracts for Difference), en turbo’s, om te profiteren van marktbewegingen, ongeacht of de markt omhoog of omlaag gaat.

Deze flexibiliteit stelt beleggers in staat om geld te verdienen aan zowel bull- als bearmarkten, en biedt een breder scala aan kansen om winst te genereren in verschillende marktomstandigheden.

Het vermogen om te profiteren van neerwaartse marktbewegingen kan een waardevolle diversificatiestrategie zijn voor beleggers die op zoek zijn naar bescherming en rendement in alle marktomstandigheden.

Statistisch gezien ligt de ondergrens voor het behalen van een redelijk rendement meestal tussen 3 en 6 maanden. Doorgaans zijn er enkele maanden binnen een jaar waarin de systemen zeer goed presteren. Het is echter niet mogelijk om exact te voorspellen wanneer dit zal gebeuren.

Wij zijn al actief in de beleggingswereld sinds 1984 en zijn in 2001 begonnen met geautomatiseerde handelssystemen.

Het gemiddelde aantal winstgevende transacties varieert, afhankelijk van het AEX- of cryptosysteem, meestal tussen 75% en 85%. Het is echter belangrijk op te merken dat een systeem met 75% juiste transacties soms een hoger rendement kan opleveren dan een systeem met 85% juiste transacties. Dit hangt voornamelijk af van de volatiliteit van de markten. Over het algemeen geldt dat de AEX-markt minder volatiel is dan de aandelenmarkten.

Ja, het is mogelijk dat er meerdere signalen worden gegenereerd voor dezelfde markt op een en dezelfde dag. De frequentie van de signalen kan variëren, afhankelijk van de marktomstandigheden en de parameters van het handelssysteem.

Ervaring leert, dat er gemiddeld 10 handelssignalen per maand voorbij komen, dat is een gemiddelde dat uiteraard afhankelijk is van de marktomstandigheden.

Het kan voorkomen dat er meerdere gelegenheidskansen ontstaan gedurende de handelsdag, wat kan resulteren in meerdere signalen om te kopen of verkopen. Het is belangrijk om deze signalen zorgvuldig te volgen en te beheren, rekening houdend met de beleggingsstrategie en risicobeheerprincipes.

In feite is beleggingskennis niet vereist om te bepalen wanneer en hoe transacties moeten worden uitgevoerd, aangezien de systemen van Algotraders dit voor u doen. Het is echter wel belangrijk dat u zelf overweegt of de dienstverlening van Algotraders binnen uw financiële plaatje past. Bij twijfel is het raadzaam om grondig advies in te winnen bij uw eigen financieel adviseur.

Ja zeker, u kunt op elk moment beginnen of stoppen, maar houd er rekening mee dat er geen restitutie wordt verstrekt voor ongebruikte abonnementsperiodes. Wel kunt u het abonnement voor een bepaalde periode stil zetten indien u dat wenst.

Nee, de meest optimale prestaties worden doorgaans behaald door alle signalen automatisch te volgen en emotie uit te sluiten. Op deze manier wordt emotie uitgesloten en worden de kansen op menselijke fouten geminimaliseerd. Het handmatig proberen te verbeteren van de prestaties kan vaak leiden tot suboptimale resultaten, omdat onze systemen zijn geoptimaliseerd voor geautomatiseerde uitvoering en continue monitoring.

Maar ook hierbij geldt: Algotraders verkoopt onlineproducten zoals handelssignalen, masterclasses/cursussen. Deze onlineproducten dienen om kennis te verschaffen omtrent de werking en kansen op financiële markt en alle daarbij behorende aspecten. De klant dient te allen tijde met een erkende financiële adviseur mogelijke acties in te schakelen en vragen om hulp bij het uit te voeren van eventuele acties.

Als u de handelssignalen op de voet volgt en zelf uitvoert, dan kunt u de prestaties het beste volgen door in te loggen op uw beleggingsrekening en de huidige status van uw investeringen te bekijken.

Bovendien bieden we de optie om automatische whatsapp meldingen in te stellen, zodat u regelmatig, bijvoorbeeld dagelijks, wekelijks of maandelijks, updates ontvangt met de actuele stand van uw beleggingen.

Deze meldingen kunnen u helpen uw investeringen nauwlettend te volgen en tijdig beslissingen te nemen op basis van de prestaties van uw portefeuille.

Ja, iedereen kan deelnemen, op voorwaarde dat ze streven naar extra rendement en vertrouwen hebben in het beleggen met behulp van algoritmes. U kunt al beginnen met het volgen van de signalen met een startkapitaal vanaf 1000 euro.